Nieuw speelconcept met imagination playground
dinsdag 04 februari 2014 15:31

Imagination playground is een nieuw speelconcept dat kinderen vrij spel geeft. De meeste traditionele speelplaatsen bestaan uit speeltoestellen die vooral de grove motoriek van de kinderen ontwikkelt zoals glijden, schommelen en klimmen. Imagination playground is een mobiel speelsysteem dat bestaat uit losse blokken in verschillende geometrische vormen waarmee kinderen zelfbedachte speelplekken kunnen maken. Naast creativiteit, bevordert imagination playground ook de sociale, psychische en emotionele ontwikkeling van kinderen. Bovendien zorgt dit speelsysteem voor beweging en, nog veel belangrijker, voor oneindig speelplezier. Op de speciale website www.imaginationplayground.nl leest u alles over Imagination Playground en de mogelijkheden.

Imagination-Playground-at-Klyde-Warren-Park_460

Oneindige speelmogelijkheden met Imagination Playground

Waar komt de creativiteit van kinderen nou beter tot zijn recht dan door ze de mogelijkheid te bieden hun eigen speelomgeving te maken en steeds opnieuw vorm te geven? Het accent bij de ontwikkeling van imagination playground ligt daarom ook op “vrij spel”. De blauwe blokken hebben verschillende vormen waarmee oneindig gecombineerd kan worden, ook met andere speelelementen zoals water en zand. De blokken zijn licht in gewicht en geschikt voor zowel binnen als buiten.

Imagination_Playground_vanaf_3_jaar_460

Speelbegeleiders

Het imagination playground concept gaat ervan uit dat er altijd een speelbegeleider aanwezig is. De speelbegeleiders zien erop toe dat er geen gevaarlijke situaties ontstaan (bijv. een te hoge toren gebouwd wordt waar kinderen letsel oplopen als ze eraf vallen of dat men elkaar gaat slaan met de blokken). Voor de speelbegeleiders is een handleiding gemaakt waarin adviezen en tips te vinden zijn om kinderen vrij spel te bieden. Het is niet de bedoeling dat speelbegeleiders de kinderen sturen maar ze kunnen wel ideeën aan de hand doen voor extra speelplezier.

Spelen_met_Imagination_Playground_460

Imagination Playground is milieuvriendelijk

Imagination Playground bestaat uit een 50-delige basisset en een startset van 105 delen. Deze sets bestaan uit blokken met verschillende geometrische vormen zoals rechthoeken, tandwielen, bochten en cilinders. Veel onderdelen hebben gaten en vormen die het mogelijk maken ze met elkaar te verbinden. Bij de sets zijn tassen verkrijgbaar om de blokken na het spelen op te ruimen (2 stuks nodig voor de 50-delige basisset, 4 stuks voor de 105-delige startset).

Waterspel_met_Imagination_Playground_460

 


Naar onze productzoeker
Meld u aan voor de nieuwsbrief
Stel u eigen catalogus samen
Ontwerp & realisatie www.sov.nl